Omgeving

Circuit Zolder

Talrijke internationale, nationale en regionale races bieden jaarlijks ruim 500.000 bezoekers een sportief spektakel. Een vernieuwde, jonge en enthousiaste directie zorgde ervoor dat het Circuit Zolder de laatste jaren ook actief werd op het vlak van het internationale fietsgebeuren.

Wist je dat elke dag na 18.00 uur het circuit motorvrij is en dat het 4 km lange parcour dan gratis beschikbaar is voor fietsers en skaters?

Wandelen

De brasserie is gelegen in een unieke omgeving. Zo kan je vertrekken voor wandelingen door de bossen van Vogelzanck. Wie wil meegenieten van het natuurschoon kan hier urenlang door de bossen wandelen; tot aan het Kasteel van Vogelsanck.

In de bossen van Bolderberg zijn 5 wandelpaden uitgestippeld met als startplaats en eindpunt 'Domein Bovy recht tegenover Brasserie Savarin'.

Voor meer info over Wandelen in Bolderberg zie onderstaande link 

https://limburgs-landschap.be/bolderberg/

met extra info over het gebied met zijn unieke natuur en downloaden van een wandelkaart.

Fietsen

De fietser zal zich hier in een waar fietsparadijs wanen want Hotel Savarin ligt immers pal naast de volgende fietsroutes:

  • Kastelenroute
  • Lus van het zwarte goud

Fietsroutenetwerk Limburgse Kempen ( 301 - 302) via dit knooppuntensysteem kan je over de prachtige fietspaden, die meestal autovrij zijn, naar het Schulens meer, Paalse Plas, Brouwerij Ter Dolen, Bokrijk, Hasselt, enz. fietsen.

Ook de mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. De start van de "Meylandtroute" is op 100 m. van het hotel.

Via Savarin bestaat de mogelijkheid om fietsen te huren.

Autoroute

Een mooie tip voor een druilerige dag is dan ook de streek te verkennen met de wagen. De autoroute "Midden-Limburg" werd ontwikkeld als kennismaking met het toeristisch aanbod in de elf gemeenten van de regio, waaronder Heusden-Zolder. De Midden-Limburgroute bestaat uit 3 lussen die volledig bewegwijzerd zijn.

Meer informatie en een plan kan je altijd bij ons verkrijgen.

Bezienswaardigheden

Hiervoor kan je terecht op de volgende website www.bolderberg.be.